Happy New Year!! - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Ward Poppen - WaarBenJij.nu Happy New Year!! - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Ward Poppen - WaarBenJij.nu

Happy New Year!!

Door: Ward

Blijf op de hoogte en volg Ward

12 April 2007 | Laos, Vientiane

Hey allemaal,

het is alweer een tijdje terug dat ik wat van me heb laten horen maar wees gerust, alles gaat prima met me. Heb de afgelopen maand in Vietnam doorgebracht, het grootste gedeelte met Thijs Tomas en Wouter en een stuk ook alleen. In Na Thrang, in het midden van Vietnam hebben we drie dagen lang gedoken in de zee, supermooie visjes en koraal en voor de rest een leuk stadje waar je goed kon uitgaan. Na Nha Trang besloot ik alleen verder te trekken het binnenland in voor een paar dagen. De jongens gedag gezegd en in een minibusje de bergen in. Ben in stadjes terecht gekomen waar mensen me echt aankeken alsof ik van Mars kwam dus daar niet veel backpackers ontmoet. Na een paar dagen ben ik weer richting de kust gereisd en in Hue kwam ik toevallig Thijs en Tomas weer tegen. Die dag lekker gezwommen in een zwembad van een luxe hotel en 's avonds zaten we toevallig ook in dezelfde bus naar Hanoi, in het noorden van Vietnam. Tomas en Thijs wilden eigenlijk 's nachts uitstappen in een klein plaatsje onder Hanoi, maar waren dat vergeten en dus kwamen we de volgende morgen aan in Hanoi.
Daar met z'n drieen een guesthouse gevonden en de afgelopen zes dagen daar doorgebracht. Hanoi is een drukke maar gezellige en mooie stad, vol met backpackers. Ik ben zelf nog naar Halong Bay geweest, een grote groep rotseilanden aan de kust terwijl Thijs en Tomas uitsliepen in het guesthouse. Na een paar supergezellige dagen ben ik samen met een Ierse jongen naar Sapa gereden en daar een dag gebleven. Supermooie omgeving, dus daar een schakelbrommertje gehuurd en lekker rondgecrosst.
Op dit moment zit ik met Matt, diezelfde Ierse jongen in Vientiane, de hoofdstad van Laos en over een paar uur gaan we naar Luang Prabang waar we Laosiaans New Year gaan vieren en ik Thijs, Tomas en hopelijk ook Wouter tegen ga komen. Hier vieren ze Oud en Nieuw niet met vuurwerk maar met het gooien van emmers met water, dus dat beloofd wat. Sowieso is Laos heel erg laid back en super relexte mensen, zowel de locals als de backpackers. Het ontmoeten van backpackers gaat heel makkelijk, en vaak kom je bekenden op andere plaatsen ook weer tegen omdat veel mensen dezelfde route afleggen.

Het aantal foto's is nog een beetje matig, ik weet het. Ben een beetje lui en heb niet zoveel geduld, maar als het goed is staan er een paar inmiddels op:

Binnenkort ga ik alle foto's erop gooien, dus nog even geduld s.v.p.

Groetjes van Ward

• 12 April 2007 - 09:52

Samuitje:

Hey Wardje,
    Ook leuk om te lezen hoe het daar met jou gaat! Echt een heel ander leven zo... hihi. Ik ga je foto'tjes bekijken en hou je in de gaten. Leon komt me inderdaad opzoeken in oktober, kijk ik wel naar uit. Heb hier inmiddels ook wel wat opgebouwd en blijf van alles meemaken, maar echte vriendjes zoals jullie vind ik niet zo snel (ben gewoon te kieskeurig). Wel grappig dat jij Mariska Zwambag trouwens kent van school, zou ze Patrick ook kennen?
    Dikke kus!

• 12 April 2007 - 10:17

Hanneke:

Heerlijk, Ward!!

• 13 April 2007 - 08:25

Fako:

Hey Ward! Genoeg van het mannen gezeldschap? Wel leuk dat je zo nu en dan eens buiten gebaande paden gaat. Veel plezier nog. Ik ga binnenkort naar Schotland voor stage, dus ik zal je erover mailen.

Groeten!

• 16 April 2007 - 19:23

John:

Gast...

Jij bent lekker bezig... ben jaloers!

• 22 April 2007 - 21:46

Noor:

Lieve Wardje,

Ik mis je ondertussen wel een beetje, maar ik heb zelf ook een nieuw stekkie gevonden ondertussen. Ik zit lekker op de Ballearen, nu nog op Mallorca, maar vanaacht verhuizen we naar Formentera Island

Dikke kus
    Noor