Australia!!
Door: Ward
Blijf op de hoogte en volg Ward
21 Juni 2007 | Australië, Byron Bay
How you doin' mate? Een van de vele heerlijke Australische zinnen die je constant om de oren vliegen. Sinds 4 juni zitten Wouter, Thijs en ik in Down Under. Op dit moment om precies te zijn in Byron Bay, halverwege de oostkust. In Melbourne zijn we geland en begonnen we met stralend zonnig winterweer (de seizoenen zijn hier tegengesteld). Al snel een backpackers place gevonden in St Kilda, een populaire wijk in Melbourne. Daar een paar avonden goed uitgegaan en een auto gekocht samen met een ver familielid van Thijs die in zijn jonge jaren autoverkoper was. We hebben een Ford Falcon uit 1988 op de kop getikt en hij rijdt als een tierelier. Stuur zit wel rechts, is aan het begin even wennen, net als het feit dat je aan de linkerkant van de weg moet rijden. Maar oefening baart kunst.
We hebben een paar dagen richting het westen van Melbourne gereden, over de Great Ocean Road. Weer was inmiddels al aan het verslechteren, maar de route was hoe dan ook de moeite waard. Daar twee Duitse meiden weer toevallig tegengekomen die we in Melbourne hadden ontmoet en die we (nog toevalliger) een week later ook weer in Sydney zouden ontmoeten.
Na een paar dagen weer terug naar Melbourne en daar weer twee dagen in het bacpackers place gezeten. Daarna zijn we naar een national park gereden ten zuidoosten van de stad: Wilsons' Prom. Was mooi: veel emoes, walabies, papegaaien en koala's, maar ook stervens koud. Camperen in ons iglo-tentje is erg primitief, maar het heeft ook wel weer wat. 's Avonds een simpel maaltje koken op ons brandertje en drie shirtjes over elkaar aantrekken + trui + vest om niet te bevriezen.
Daarna in drie dagen gereden naar Sydney, een prachtige stad, maar helaas ook weer veel regen. Wel op de Harbour Bridge gestaan en het Olympic Park met al z'n stadions gezien.
Inmiddels zijn we dus in Byron Bay en hier is het weer geweldig. Vanochtend werden we wakker met een heerlijk zonnetje en 20 graden!!! Waarschijnlijk blijven we hier nog een dag en dan gaan we naar Nimbin, iets landinwaarts. Plaatsje schijnt hippie achtig te zijn en wordt door iedereen aanbevolen om naar toe te gaan.
We gaan steeds noordelijker en dus steeds meer de warmte tegemoet! Hopelijk krijgen we binnenkort hetzelfde lekkere warme weer dat jullie ongetwijfeld in Nederland ook zullen hebben!
Trouwens, de 27e july ben ik weer in Nederland!
Groetjes Ward
21 Juni 2007 - 07:13
Irene:
Hey Carlo!
Geweldig om je Australiaverhaal te lezen.
'Nimbin een hippie place'.....??.. Je kan het gerust het wiet-stadje van Australie noemen! I LOVE BYRON BAY! De skydive is daar aan te raden!
Geniet nog maar even van het reizen! En ik wens je nog heel veel plezier in Brisbane/Fraser Island/Airly Beach/Cairns
en Nimbin ;)
xxx
Irene -
21 Juni 2007 - 07:48
Samui:
Hey Wardje,
Heel veel plezier nog even...
Tjsus... wat is jou haar lang geworden en wat ben je bruin, hihi krijg nog bijna kriebeltjes in mijn buik ;) (wees maar niet bang hoor).
Nou vriendje, geniet van Australie.
Dikke kus -
21 Juni 2007 - 07:58
Liesje:
Hoi broer!
Wat heb je het toch goed voor elkaar! Echt leuk om te lezen wat je daar allemaal uitspookt en ook leuk je koppie weer eens te zien op de foto's! Geniet nog maar even lekker van de laatste maand! Kus! -
21 Juni 2007 - 08:16
Thijs:
Hee Ward klinkt vertrouwd! Wel geinig, wij hadden exact dezelfde auto in tasmanie, lekker bakkie! Byron Bay is super idd, cheeky monkeys! haha Veel plezier nog (maar ga niet naar surfers paradise, zo gaar)
Ciao Thijs -
21 Juni 2007 - 18:58
Liliee (L)!:
Hoooi Lieve neef! Wat leuk van je te horen :D!
Gafe foto's! Wat is je haar lekker gegroeid! We vinden het wel weer lekker als je terug bent. Overigens gaan wij de 26e weg naar Indonesie !! De 26 augustus hopen wij weer terug te zijn :D! Dus wie weet zien we elkaar daar na ;)! Doe nog lekker voorzichtig en geniet van al het moois :D!!
Knuffels van je familie uit Den-Haag ! (K) -
23 Juni 2007 - 08:37
Ruud:
Hee wardje!!! is weer een tijdje geleden, dus dacht laat maar weer eens wat posten! hier is het zoals je natuurlijk al lang weet, weer goed slecht weer na een warme lente! maar dat komt goed uit ivm het leren van tentamens! in huis ook alles prima, zijn 3 nieuwe ingekomen sinds je weg bent gegaan, dus zal wel ff wennen zijn als je terug bent! verder tegenwoordig dagelijks politie, die buren bellen zelfs om 7 uur 's avonds al als je aan bbqen bent...dus dat wordt nog wat als het weer lekker weer wordt! na zie je over een maandje knul! groeten
Ruud -
23 Juni 2007 - 14:51
Fako:
Relaxte wagen. Niet handig tegen de kou? We ontmoeten elkaar weer in Augustus! -
25 Juni 2007 - 10:57
Hanneke:
Hai Ward,
Klinkt weer als mooie avonturen :) Gelukkig heb je ook nog een maand om nog veel meer te beleven.
Hoorde dat je niet mee gaat met de Noorwegen-reunie, maar we zien elkaar vast een andere keer! Ga namelijk in september een maandje in Utrecht bij Rene wonen :)
Veel liefs en geniet,
Hanneke. -
18 Juli 2007 - 11:59
Martine En Marloes:
Hey Ward! Ook jou hebben we snel op kunnen sporen. Het waren super dagen met jullie in Cairns. We missen het wel hoor! Nu back in sydney; koud en vertrouwd. Hopelijk tot in Nederland!
Liefs M&M -
23 Juli 2007 - 17:05
Hanneke:
Nog suuuuuuuuuperrrrrrrrrr veel plezier op je laatste daagjes!!